joi, august 1

Scrisoare mie

Dragă domnișoară-rezident Vișan ,
Iartă-mi emoțiile. Mă gândesc la tine într-un halat alb și cu un stetoscop spânzurat de gât cam de fiecare dată când clipesc. Mă-ntreb dacă încă mai ai stetoscopul pe care l-ai primit la 17 ani . Soțul tău e oncolog sau nu ai unul ? Ai un soț, nu-i așa? Nici măcar un iubit? Foarte rău pentru tine dacă nu ai ,atunci . Dacă ești la fel ca acum 10 ani, nu m-ar mira .

Ar fi inutil să îți spun că fiecare celulă din corpul uman se regenerează în medie o dată la 7 ani. Precum șerpii , și noi ne schimbăm pielea, în felul nostru. Deci, din punct de vedere biologic suntem alți oameni. Ce păcat că oricât de des ni s-ar regenera celulele ,din ACEL punct de vedere nu ne putem schimba prea tare , nu că-i așa?

Până când împlinești 31 de ani ar fi drăguț să ai o fiică , Sarah-Maria , pe Luca și Thomas poți să îi faci mai târziu . Ești grasă ? Ai învățat să mergi pe tocuri ? Mai porți ochelari sau te-ai operat ? Cu gaura din dinte ai rezolvat-o sau nici acum n-ai timp să-ți faci programare ? Și spune-mi ...mai citești romane de dragoste ? Îți mai peticești picioarele cu plasturi ? Ai o piatră în loc de inimă ? Tot mai ai încredere în toți oamenii ? Auzi,auzi ? Dar banii din borcane ai mai ajuns să îi dai oamenilor săraci sau ai continuat să iei câte 50 de bani gândindu-te că tu ai mai mare nevoie de ei ?

Vreau ca acum , în pauza ta pe care probabil o petreci la morgă (spune-mi cum îţi place mirosul de etanol pe pielea ta, mai drăguţ decât orice parfum , nu ?) ascultând muzica LUI preferată ,să te uiţi printre cadavre şi să te gândeşti la tine . Îţi stă chiar bine cu halatul alb. Vreau să te asiguri că prima persoană pe care o vei săruta te iubeşte , vreau să îţi pui afurisita de centură de siguranţă şi să încetineşti , încă mai vrei s-o duci pe Sarah la grădiniţă, aminteşte-ţi.

Azi ,iulie , 30, 2013
Veşnica ta prietenă ,
Anca Vişan de acum 10 ani

P.S.1 Maria , cea despre care am scris ultima dată, a născut o fetiţă sănătoasă şi , ghici ce , se va căsători .

P.S.2 Vă super mulţumesc pentru cele aproape 10 000 de vizualizări . Da , foarte emoţionant. Nu, serios , pentru cât de prost scriu toate astea ar trebui să aruncaţi cu roşii în mine. Ei şi ? Fac şi eu ce pot.

Bucuraţi-vă cât mai mult de ce a mai rămas din vacanţa asta !
Nonscriitoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu